מקשב

מכון פסיכולוגי לאבחונים ולטיפול בהפרעות

קשב וריכוז והפרעות התפתחותיות נוספות

באמצעות נוירופידבק וטיפול קוגניטיבי-התנהגותי.

ממוקם בעיר מודיעין - מכבים - רעות

תיאום טלפוני - ימים א-ה 15-16 ובנוסף בימים ראשון ושני בין 10 ל- 11בבוקר.


08-6441470

לבירור פרטים וקביעת פגישת יעוץ ראשונית, צרו קשר טלפוני או במייל :

בקליניקה מתבצעים אבחונים וטיפולים בהפרעות קשב וריכוז (ADHD לסוגיו), לקויות למידה, ועוד.    הטיפול מתבצע בשיטה מבוססת טכנולוגיה מתקדמת הנקראת נוירופידבק וטיפול CBT.

מקשב © 2013. כל הזכויות שמורות | לקבלת היתר לשימוש בתכני מחקרים המופיעים באתר, למטרות לימוד בלבד, יש לפנות למייל למעלה | כל העתקה ו/או שימוש לצורך מסחרי או שלא למטרות לימודיות, אסורים בהחלט.

avi@mikshav.co.il

מקשב | אבי רבינוביץ', פסיכולוג חינוכי מומחה

אבי רבינוביץ’  -  פסיכולוג חינוכי מומחה

אבחונים פסיכולוגיים, טיפול קוגניטיבי-התנהגותי (CBT) ונוירופידבק


 May 2013

הגדרות חדשות ל-ADHD במדריך ה- DSM 5, הקשורות לבדיקת QEEG

לראשונה, מתייחס כרך המדריך החדש להפרעות מנטליות, ה- DSM 5, לביו-מרקרים מבדיקות EEG כממצא נלווה העשוי לתמוך באבחנה של הפרעת קשב וריכוז ADHD. תוספת בדיקת QEEG לכלי האבחון הקיימים מגבירה אפוא את דיוק האבחון. חודשיים מאוחר יותר (יולי 2013), מאשר לראשונה מנהל התרופות האמריקאי ה- FDA, מכשיר המודד את גלי המוח כאמצעי עזר לאבחון ADHD.  קרא על הידיעה

DSM5_QEEG2.pdf

יובל שנים של מחקרים

לגבי טיפולי נוירופידבק קיימת ספרות עשירה של מחקר החל משנות ה- 70 של המאה הקודמת.

החל מ- 2002 לערך החלו להתפרסם עבודות מחקריות בז’ורנלים מובילים, וזאת עם ההתפתחויות בתחום ובטכנולוגיה, ובזמינותם של מחקרים בסטנדרטים גבוהים מבעבר.

כאן תוכלו להתעדכן

במחקרים עדכניים בתחום הנוירופידבק


במחקר עדכני (אפריל 2013) שערכו קבוצת חוקרים מספרד, הושוותה היעילות הטיפולית של הנוירופידבק לטיפול התרופתי בסטימולנטים (ריטלין).  המחקר המוקפד כלל הערכת היעילות הטיפולית חצי שנה מתום הטיפול, ובנוסף הכליל הערכות מורים על תפקוד למודי.


לחצו למטה להורדת תקציר מורחב של המאמר בעברית:

Clinical EEG and Neuroscience,  March 2013

נוירופידבק משנה את נפח החומר הלבן והאפור שבמוח

קבוצת חוקרים מקנדה ואוהיו מדגימים לראשונה במחקר הדמיה עלייה בנפחם של מבנים מוחיים הקשורים בקשב חזותי, בעקבות טיפולי נוירופידבק


(המאמר מובא באדיבותה של ד”ר ענת ברנע, ביוקשב www.biokeshev.com)

Nulla quis nibh. Proin ac pede vel ligula facilisis gravida. Phasellus purus. Etiam sapien. Duis diam urna iaculis ut, vehicula ac varius sit amet mi. Donec id nisl. Aliquam erat volutpat. Integer fringilla. Duis lobortis quam non volutpat suscipit magna sem consequat libero, ac hendrerit urna ante id mi. Quisque commodo facilisis tellus. Integer sodales lorem sed nisl. Morbi consectetuer mauris quis odio. Ut dolor lorem viverra vitae viverra eu, euismod nec, enim. Lorem ipsum dolor sit amet consectetuer.

Meisel_serveraa_apr_2013_2.pdf neurofeedback_changes_in_white_and_grey_matter.pdf
neurofeedback_changes_in_white_and_grey_matter.pdf

PEDIATRICS   DOI: 10.1542/peds.2013-2059  March 2014

מחקר חדש שפורסם בז’ורנל PEDIATRICS

במחקר מדוקדק אשר כלל השמה רנדומלית לשתי קבוצות טיפול- נוירופידבק ואימון קוגניטיבי וקבוצת ביקורת, נמצאה הטבה משמעותית בסימפטומים של ADHD בקרב הילדים שטופלו בנוירופידבק. ההטבה נמצאה גם לאחר חצי שנה מתום הטיפול. בנוסף, התברר שבעוד שמטופלי הנוירופידבק לא נזקקו לשינוי תרופתי (מבין אלה שטופלו), הרי שבקרב קבוצות הביקורת נמדדה עליה במינונים של הטיפול התרופתי.  לינק למאמר המקורי



SteinerFrennetteReneBrennanPerrin_2014_Pediatrics.pdf
SteinerFrennetteReneBrennanPerrin_2014_Pediatrics.pdf

Journal of Child Psychology and Psychiatry,  January 2016

doi: 10.1111 /jcpp.12517


מחקר שהשווה בין ההשפעה של נוירופידבק לריטלין על פרמטרים של EEG בקרב ילדים עם ADHD


במחקר עדכני ומבוקר זה שכלל השמה רנדומלית של 112 ילדים עם ADHD, בדקו החוקרים ההולנדיים מדדים של EEG לפני ואחרי טיפולי נוירופידבק, והשווה אותם להשפעת מתילפנידט (ריטלין) ולאימון גופני (כקבוצת ביקורת) על אותם המדדים. החוקרים מצאו שהנוירופידבק והריטלין הפחיתו במידה דומה את קיומם של גלי תטא בקרב הילדים, והפחתת גלי התטא גררה עמה הפחתה בסימפטומים של הפרעת הקשב. בקבוצת הביקורת לא נמצאו השפעות אלו. המחקר מתווסף למחקרים קודמים שמתארים כיצד הנוירופידבק, בדומה לטיפול תרופתי, מפחית סימפטומים של ההפרעה בעקבות שיפור בפרמטרים נוירופיזיולוגיים הקשורים להפרעת ה-ADHD.

SteinerFrennetteReneBrennanPerrin_2014_Pediatrics.pdf